Предности и недостатоци на прецизност Бесшевни цевки

Поради побарувачката за производство и намалување на трошоците за производство и производство, голем број клиенти се менуваат од оригиналниот ладно влечени купување Бесшевни челични цевки за прецизност Бесшевни челични цевки. Ајде да ги погледнеме предностите и недостатоците на прецизност Бесшевни челични цевки:
предности: 1. цевка формирање брзина и прецизност Бесшевни е брз и производство излез е висока. Без оштетување на слој, широк спектар на пресек модели може да се направи за да одговараат на барањата на условите. 2. процесот на ладно валање може да се направи прецизност челични цевки за производство на голем деформација цврстина, со што се подобрува развлекување на прецизност челични цевки. 3, прецизноста на прецизност челични цевки е на високо ниво, така што корисникот го намалува создавањето на отпадот.

недостатоци: 1. постои остаток на стрес во делот на прецизност лесна цевка, кој влијае на вкупната и локалните свиткување карактеристики на прецизност Бесшевни челични цевки; 2. Слободното торзиона крутост на делот на прецизност челични цевки е релативно ниска; 3. челични цевки На ладно валани прецизност лесна формирање дебелина на ѕидот е мал, и способноста да се носат на локално концентриран оптоварување не е доволен.


Post time: 2019-11-09
INQUIRY NOW